שירותי איטום? תנו קליק! השאירו פרטים ונחזור בהקדם האפשרי!

איטום מאגרי מים

מאגר המים בבניין שלכם זועק לטיפול? במאמר זה תוכלו לקרוא מדוע יש צורך באיטום מאגרי מים, החומרים הנפוצים לאיטום מסוג זה, מחירי איטום וכיצד מתבצע הליך האיטום עצמו ע"י קבלן איטום מוסמך? קראו והשכילו.

מדוע יש צורך באיטום מאגרי מים?

מי השתייה, לפני זרימתם בבתים או בעבודה שלנו לצורך שימושים שונים, מאוחסנים במעין "אקווריומים" גדולים הנקראים מאגרי מים. הליך איטום זה בא במטרה להבטיח שימור של מי השתייה שלנו בעת שהם מאוחסנים במאגרים הנ"ל עד שיזרמו אלינו לבית או לכל איזור אחר הזקוק להם.

 

איטום מאגרי מים

השימושים העיקריים לאיטום מאגרי מים

מי שתיה בישראל ובעולם מרוכזים כולם במאגרי מים גדולים שתפקידם לספק את המים הנ"ל לצינורות שלנו בבית ובעבודה לצורכי ניקיון ושתייה. ע"מ לשמר את איכות המים, יש לבצע איטום מאגרי מים אלו ע"י חומרי איטום שונים. להלן השימושים העיקריים לפעולת האיטום הנ"ל:

  • הפרדה בין המים לקרקע - כדי למנוע זיהום של המים בעת מגע עם הקרקע, עליה הם יושבים.
     
  • למנוע חלחול של מים - תפקיד חומר האיטום במאגר מים נועד למנוע ממי השתייה לחלחל לתוך האדמה ולהתבזבז, בדומה לאיטום בבריכות שחייה.

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-6051055

חומרי איטום מאגרי מים

בשונה מאיטום גגות או איטום קירות, כאשר עולה הצורך לבצע איטום מאגר מים, חלה חובה להשתמש בחומרים המאושרים למגע עם מי שתייה וזאת על סמך אישור שקיבלו ממכון התקנים הישראלי. להלן, רשימת החומרים הנפוצים והמורשים לאיטום של מאגרי מים בישראל:

  • חומרים צמנטים - קבוצת חומרים אלו עשוייה מחול, מלט ופולימר והם נחשבים לעמידים ביישום על איזורים סדוקים במאגרי מים ונחשבים לנוחים לעבודה אך אינם גמישים.
     
  • חומרים ביטומנים - חומרים המורכבים מפולימר, ביטומן ומים. חומרי איטום אלו עמידים מאוד במים ונחשבים לבעלי גמישות גבוהה ליישום על סדקים בעוביים שונים במבנה המאגר.
     
  • חומרים פוליאוריטנים - חומרים אלו עשויים מתערובות של דבקים מבוססי מים, עמידותם במים גבוהה ובנוסף הם עמידים בפני תנאי מזג האויר השונים כגון חום וקור, בעלי יכולות גמישות וכיווץ גבוהות. נחשבים לידידותיים לסביבה.
     
  • חומרים אפוקסים - חומרים מבוססי פולימר, המתקשה בעת שילוב עם חומרים מקשים נוספים, בשילוב עם חומר מקשה, חומרים אלו מאופיינים בדביקות וגמישות רבה בשימוש כאיטום, ציפוי או חיפוי. גם כאן מדובר בחומרים שעמידים בתנאי מזג האויר השונים וגם בפני קורוזיה ולכן הם עמידים מאוד בפני שחיקה.
     
סוג החומר לאיטום גמישות החומר יתרון
חומר צמנטי אינו גמיש נוח לעבודה
חומר ביטומני גמישות טובה ניתן ליישום בעוביים שונים
חומר פוליאוריטני גמיש ובעל יכולת כיווץ ידידותי לסביבה
חומר אפוקסי הופך לגמיש בשילוב חומר מקשה עמיד בפני מזג אויר ומים

מחיר איטום מאגרי מים 

מחירי איטום מאגרי מים נעים בין 6,000 - 10,000 ש"ח בעבור איטום מאגר מים בגודל שבין 10 - 15 מ"ר. במידה וההכנות המקדימות לעבודת האיטום כוללות ניקיון בלבד - יש לצפות שטווח המחיר שתשלמו יהיה נמוך אך במידה וקיימות מורכבויות אחרות כמו אם הגישה למאגר המים בעייתית עבור הקבלן או אם קירות המאגר גבוהים מאוד - צפו להתייקרות במחיר הסופי.

 

מחיר ממוצע בעבור איטום מאגר מים

מחיר ממוצע בעבור איטום מאגר מים: 8000 ₪

טווח מחיר גבוה 10000 ₪

טווח מחיר נמוך 6000 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש דצמבר בשנת 2024.

  • קחו בחשבון שכדי שקבלן איטום יוכל לתת הצעת מחיר כמה שיותר מדוייקת בעבור איטום מאגר מים, עליו לבקר פיזית במאגר הנ"ל קודם כל.
  • למחירי עבודות איטום נוספים, היכנסו למחירון האיטום של איטום בקליק.

הליך איטום מאגר מים בבניין ע"י קבלן איטום

אז הגעתם למסקנה שמאגר המים שברשותכם זקוק להתרעננות? בסעיף זה נציג בפניכם את השלבים הצפויים בהליך איטום מאגר מים:

 

  1. בדיקת הקבלן - תחילה, הקבלן יבצע בדיקה פיזית של מאגר המים ויסיר שכבות איטום ישנות ויתקן סדקים בשכבת הבטון עצמה. במידה ומדובר במאגר מים עם בסיס לקוי - קבלן האיטום ייצוק שכבת בטון חדשה (דבר שצפוי לייקר את עלות איטום מאגר המים)
     

  2. מריחת חומרי איטום - לאחר ייבוש שכבת הבסיס של הבטון, יחל קבלן האיטום למשוח את חומר האיטום הצמנטי ולהמתין לייבוש של יממה שלמה עד ליישום השכבה ההבאה. ברוב מוחץ של עבודות איטום מאגרי מים יהיה צורך במריחה של כ- 3 שכבות איטום (שלושה - ארבעה ימים עבודה).
     

  3. ייבוש סופי - לפני מילוי של מאגר המים, יהיה עליכם להמתין לייבוש מלא של כל שכבות האיטום שיושמו ע"י קבלן האיטום, זמני הייבוש תלויים בסוג חומר האיטום בו בחר הקבלן להשתמש. 
     

  4. מילוי מאגר המים - יש לבצע תחילה מילוי חלקי של מאגר המים וזאת כדי לאבטח שאין חשש לנזילות או לאיזורים שקבלן האיטום פספס. יש לבדוק אחר נזילות בעת מילוי חלקי של המאגר וזאת למשך יממה. במידה ואכן לא הצלחתם לאתר נזילות כלשהן, ניתן יהיה למלא את מאגר המים בצורה מלאה.

זמן ממוצע לאיטום מאגר מים בבניין:
 60 שעות
96 שעות משך זמן 24 שעות

איטום מאגרי מים בבניין

בישראל קיימים מאגרי מים בכל בניין מגורים הגבוה מ- 5 קומות ומיקומו עשוי להיות הן בגג הבניין והן במרתף הבניין וזאת לפי שיקול דעתו של ארכיטקט שתיכנן את הבניין. מאגר מים בבניין נועד לסייע כאמצעי חירום בלבד במקרים בהם ישנה בעייה באספקת המים הקיימת ולכן החשיבות באיטום של מאגרי מים בבנייני מגורים חשובה מאוד כי מדובר על מי חירום, שהניקיון שלהם הוא בדרגה ראשונה בעת שלא קיימת זמינות למים הרגילים שאנו עושים בהם שימוש. ביצוע איטום מאגר מים כהלכה ע"י בעל מקצוע מוסמך הוא זה שימנע מן המים להזדהם במגע עם הקרקע או לחלחל לתוכה ובכך לאפשר למים אלו להיות זמינים עבורנו בעת צרה.