שירותי איטום? תנו קליק! השאירו פרטים ונחזור בהקדם האפשרי!

רטיבות בבית

יש לכם רטיבות בבית? בעמוד תראו מה גורם לרטיבות, איפה היא יכולה להופיע ומה המחיר התיקון. בנוסף תראו מה עושים במקרה של רטיבות בדירה שכורה או במקרה של רטיבות בדירה מקבלן על מנת שלא תצטרכו לשלם מכיסכם הפרטי שלא בצדק.

מה גורם לבעיות רטיבות בבית?

תוכלו לראות שיש רטיבות בבית אם תתחילו לראות עובש על הקירות, רטיבות קפילארית או התנפחות של הצבע בקירות. יש שני דברים שיכולים לגרום לרטיבות בבית: בעיית איטום ופיצוץ בצנרת:

  • בעיית איטום יכולה לנבוע כתוצאה מאיטום לקוי של הקירות הפנימיים או החיצוניים וגם כתוצאה משחיקה של מהאיטום הקיים כמו הרובה בריצוף, היריעה בגג ועוד.
     
  • פיצוץ בצנרת יגרום לנזילה סמויה מאחורי הקירות ובמקרה הזה תצטרכו להזמין אינסטלטור מאתר נזילות שיאתר את מקור הנזילה ולאחר מכן הוא, או אינסטלטור אחר, יתקנו אותה.

 

רטיבות בבית

איפה מופיעה רטיבות בבית?

רטיבות בבית יכולה להופיע בכמה מקומות:

  • קיר פנימי: בדרך כלל רטיבות בקיר פנימי תהיה עקב נזילה סמויה ולא עקב בעיית איטום. עם זאת כן קיימת אפשרות שיש בעיית איטום בקיר החיצוני שגרם למי גשמים לחדור ולחלחל. טיפול ברטיבות יצריך גם עבודה על טיפול בעובש שנוצר בקירות.
     
  • קיר חיצוני: אם בדרך כלל רטיבות בקיר פנימי היא בגלל נזילה סמויה, אז רטיבות בקיר חיצוני כמעט תמיד תהיה בגלל בעיית איטום. שתי הסיבות הנפוצות לכך הן בגלל בעיה באיטום של הקירות החיצוניים או בגלל בעיה באיטום הגג שגרם למים לחלחל במורד הקיר החיצוני. 
     
  • תקרה: רטיבות בתקרה היא עוד סממן גדול לכך שיש בעיית איטום בגג. מי הגשמים ירדו, הגג לא הצליח לאטום והמים ירדו והגיעו לתקרה שלכם. התיקון הנדרש במקרה הזה הוא חידוש של איטום הגג.
     
  • רצפה: רטיבות מתחת לריצוף נגרמת עקב פיצוץ של צינור מים שנמצא מתחת לריצוף. במקרה הזה תצטרכו להזמין מאתר נזילות ועדיף לוודא שהוא גם מבצע ייבוש תת רצפתי כדי שיוכל לפתור לכם את הבעיה (לא כל המאתרים עושים את זה).
     
  • מעל הפנלים: במקרה של רטיבות מעל הפנלים הבעיה יכול להיות גם בעיית איטום וגם פיצוץ בצנרת. בדרך כלל מאתר נזילות יגיע למקום ואז יפיק דו"ח שיעזור לכם להבין איך לתקן.
     
  • חדר אמבטיה: רטיבות בחדר האמבטיה היא כבר יותר טריקית וקשה להגיד בדיוק מה הסיבה מבלי לבוא לבדוק. הסיבה יכולה להיות בגלל בעיה באיטום של חדר הרחצה, אבל היא יכולה להיות גם בגלל נזילה סמויה או אפילו כי אתם לא מאווררים מספיק את החדר.
     
  • גג: כמעט תמיד רטיבות בגג תהיה בגלל בעיית איטום. הגג חשוף לשמש, גשם ואנשים שעובדים עליו ועם הזמן האיטום נשחק. אם אתם רוצים לחדש את האיטום של הגג, מומלץ לאטום עם יריעות ביטומניות כי הן עמידות הרבה יותר מאשר זפת.
     
  • התחילה לכם רטיבות בחדר השינה?

כמה עולה תיקון רטיבות בבית?

לפניכם מחירון של תיקון רטיבות בבית:

מחירון תיקון איטום בבית

כמה עולה איטום גג ביריעות ביטמוניות?

המחיר הוא למטר.


60 - 100 ש"ח
מה המחיר של איטום קירות חיצוניים?

המחיר למטר של קיר במצב לא מאוד רע.


120 - 400 ש"ח
כמה עולה לאתר נזילה סמויה?

המחיר הוא לאיתור של מקור נזילה בודד.


1,300 - 1,800 ש"ח
כמה עולה איטום של חדר רטוב?

המחיר הוא בהתאם לגודל החדר.


1,300 - 2,900 ש"ח

הדפס מחירון

חסכו במחיר תיקון רטיבות בבית

בשביל לחסוך במחיר של תיקון רטיבות בבית מומלץ לקבל מספר הצעות מחיר מבעלי מקצוע. עם פורטל איטום בקליק תוכלו לערוך השוואת המחירים שלכם כאן ועכשיו. התקשרו או השאירו פרטים בטופס למטה וקבלו עד 3 הצעות מחיר מבעלי מקצוע בעיר שלכם. תוכלו לחסוך ככה עד 39% במחיר התיקון.

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-6051055

רטיבות בדירה שכורה

אם אתם גרים בדירה שכורה וגיליתם רטיבות, אחריות התיקון היא על בעל הנכס כל עוד הבעיות נגרמו כתוצאה משימוש סביר ובלאי טבעי. אם בעל הדירה לא מוכן לתקן את הבעיה לאחר שביקשתם ממנו והרטיבות גורמת ל"הפרעה ממשית" ייתכן ואף ניתן להשתמש ברטיבות על מנת לצאת מהחוזה.

 

רטיבות בדירה שכורה

מי אחראי לטפל ברטיבות בבניין משותף?

במקרה של רטיבות בבניין משותף חשוב להבין מה מקור הרטיבות. ניתן להגיד בגדול שכל עוד התיקון הוא של רכוש משותף (לדוגמה הגג או קירות חיצוניים) האחריות של כלל בעלי הדירות בבניין להשתתף ולתקן אותם יחד. אם הרטיבות מקורה בדירה של בעל דירה ספציפי, נפוץ במקרה של נזילות סמויות, אז על אחריותו לתקן אותה במידה והיא פוגעת בדירה אחרת. רוצים לקבל חוות דעת מקצועית בנושא? פנו אל יועץ איטום ובקשו ממנו לבדוק זאת לעומק.

רטיבות בדירה חדשה מקבלן

במקרה של רטיבות בדירה חדשה מקבלן חשוב לוודא קודם כל האם האחריות בתוקף לפני שמזמינים מאתר נזילות או קבלן איטום. זה מתחלק ל-2 מקרים: 4 שנים הראשונות שנקראות תקופת הבדק ו-3 השנים שלאחר מכן שנקראות תקופת האחריות. אם הרטיבות היא ב-4 השנים הראשונות על הקבלן לתקן מבלי שתצטרכו להוכיח דבר. עם זאת אם הרטיבות קרתה לאחר מכן תצטרכו להוכיח שהבעיה נובעת כתוצאה ממעשיו של הקבלן (תכנון או ביצוע לקוי).